Fortsätt till huvudinnehåll

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud. 

Uppmaning till tjänst i Guds rike

Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land.

Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd!

Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi!

Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, stridsman strid! Det går till blodköpt seger då Herren själv är med!

Bedjare, böneman, bed! Bed ned Guds välsignelseskurar Bed ner med kraft, bed ner med makt Rasera starka otrosmurar Bedjare, böneman, bed! Ty bön kan förvandla från kyligt, ruggigt dis till harmoniskt ljuvligt paradis!

Några rader om att förvalta det pund vilket har blivit dig givet. Att inte gräva ned det Gud gett åt dig. Ibland är Gud så tyst, nyckfull och avlägsen. Att vara trogen i det läget, i det lilla, tror jag ger himlalön. Det är så mycket vi inte förstår och begriper. Måhända skall det förklaras då vi sprängt målsnöret och evakuerats hem. Eller så är vi så upptagna och fascinerade av det nya, att de gamla gåtornas svar inte är intressanta längre! 

Kommentarer

 1. En uppfordrande uppmaning "i den sena midnattstid då bruden här kämpar sin strid", som Aage sjöng - dock ej ordagrant.
  Må vi alla hava olja uti våra lampor.
  Herren välsigne dig!

  P.S. Själv brukar jag publicera mig på poeter.se.
  Jag har cirka 9000 texter utlagda där. D.S.

  PPS. Hör du något från Ragnar Sjöberg? D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra ifrån dig! Det är många år sedan vi träffades sist. Jodå, jag har kontakt med Ragnar ibland. Har du läst min bok? Kände du till många av de 24 sen förut? Nåd och frid ifrån Honom som komma skall önskar jag dig!

   Radera
  2. Frid!
   Jo. Jag har läst den.
   Den kommenteras på särskild plats här på bloggen.
   Mycket givande läsning.
   Jag kände till en del, men inte alla.

   Hälsa Ragnar så gott från mig.

   Gud välsigne dig!

   Radera
 2. P.S. Jag kan nås på larzg@hotmail.com. D.S.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Tredje världskriget

Har tredje världskriget redan inletts? Ingen aning. Vad vi i nuläget vet är att det är väldigt spänt mellan öst och väst. Riktigt spänt. Inte oväntat kan vi kasta ut frågan; Hur långt har vi egentligen kommit i det profetiska skeendet? Det beror på vem du frågar. Personligen tror jag inte det är särskilt långt kvar till Jesu tillkommelse. Finns det något samband mellan invasionen i Ukraina och att de judar som ännu bor kvar där skall återvända till Israel? Har den profetia som Emanuel Minos lyft fram där den gamla damen i Norge sett tredje världskriget bryta ut någon koppling till dagens händelser? Frågor  där vi anar ett svar utan att kunna stadfästa ett svar med säkerhet.  Finnmarksprofeten och gudsmannen Anton Johanson såg många syner och uppenbarelser som redan skedde under hans egen levnad. Han dog 1928. Skandinavien har knappast haft någon profet av hans kaliber när det gäller drömmar och syner som just denne fiskarbonde från nordligaste Norge. De syner som han såg angående tredj

Igår, idag, imorgon

 Gårdagen är förbi - morgondagen har vi inte sett - men idag hjälper Herren. Du har säkert både hört och läst detta citat och kanske också trott att det är hämtat direkt från Bibelns blad. Budskapet är vad bibeln lär, även om vi inte hittar just den formuleringen i den heliga skrift.  Vi har nuet.  Gårdagen med alla sina erfarenheter, minnen och vad det än vara må; hör historien till. Misstagen, hur gärna vi än ville att skulle vara ogjorda, får vi lämna bakom oss. I den backspegel vi ibland tittar i finns olika minnen. Heliga minnen då vi var gripna av stundens allvar, roliga minnen av vitt skilda slag men även sådant som mår bäst av att vara på sin nuvarande plats, slängda i glömskans oändliga hav. Det som är förlåtet, det är förlåtet. Vet du förresten om att det numera råder fiskeförbud i det havet och det giltiga fiskekort du tror dig ha fått, har av din Frälsare blivit förklarat som förfallet, utgånget ur sortimentet, ogiltigt. Du har ingen som helst rättighet att fiska där. Morgo