Fortsätt till huvudinnehåll

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud. 

Uppmaning till tjänst i Guds rike

Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land.

Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd!

Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi!

Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, stridsman strid! Det går till blodköpt seger då Herren själv är med!

Bedjare, böneman, bed! Bed ned Guds välsignelseskurar Bed ner med kraft, bed ner med makt Rasera starka otrosmurar Bedjare, böneman, bed! Ty bön kan förvandla från kyligt, ruggigt dis till harmoniskt ljuvligt paradis!

Några rader om att förvalta det pund vilket har blivit dig givet. Att inte gräva ned det Gud gett åt dig. Ibland är Gud så tyst, nyckfull och avlägsen. Att vara trogen i det läget, i det lilla, tror jag ger himlalön. Det är så mycket vi inte förstår och begriper. Måhända skall det förklaras då vi sprängt målsnöret och evakuerats hem. Eller så är vi så upptagna och fascinerade av det nya, att de gamla gåtornas svar inte är intressanta längre! 

Kommentarer

 1. En uppfordrande uppmaning "i den sena midnattstid då bruden här kämpar sin strid", som Aage sjöng - dock ej ordagrant.
  Må vi alla hava olja uti våra lampor.
  Herren välsigne dig!

  P.S. Själv brukar jag publicera mig på poeter.se.
  Jag har cirka 9000 texter utlagda där. D.S.

  PPS. Hör du något från Ragnar Sjöberg? D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra ifrån dig! Det är många år sedan vi träffades sist. Jodå, jag har kontakt med Ragnar ibland. Har du läst min bok? Kände du till många av de 24 sen förut? Nåd och frid ifrån Honom som komma skall önskar jag dig!

   Radera
  2. Frid!
   Jo. Jag har läst den.
   Den kommenteras på särskild plats här på bloggen.
   Mycket givande läsning.
   Jag kände till en del, men inte alla.

   Hälsa Ragnar så gott från mig.

   Gud välsigne dig!

   Radera
 2. P.S. Jag kan nås på larzg@hotmail.com. D.S.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Tag inte vilddjurets märke av bekvämlighet

 "Här gäller det för de heliga att ha ståndaktighet, för dem som hålla Guds bud och bevara tron på Jesus" (Upp.14:12) De flesta - även de som inte kan så mycket ur bibeln eller har någon gudstro att tala om - har hört talas om märket i handen och på pannan. Teorierna om vad det kunde tänkas vara är många, en del mer troliga än andra. Frågan har dock alltid varit; kommer människan att ta emot detta märke, vad och i vilken form det än kommer att gestalta sig i. Många säger ett bestämt nej på den frågan, men när det då verkligen gäller, hur kan du då vara så säker på det. Tänk om märket skulle vara något i stil med alla andra uppfinningar och "nymodigheter" vår värld upplevt blott under de senaste hundra åren. Många av oss vill leva ett bekvämt liv, kunna göra vad vi vill, åka dit vi vill, träffa dem vi vill etc. (Undertecknad utgör inget undantag) Det senaste året har vi inte kunnat göra det som vi varit vana vid och nu ser många fram emot att världen skall återgå til

Fortsätt kampen

 " Mina älskade, då jag nu med all iver har tagit mig för att skriva till er om vår gemensamma frälsning, finner jag det nödigt att i min skrivelse förmana er att kämpa för den tro som en gång för alla har blivit meddelad åt de heliga." ( Judas. 1: 3 ) Det gäller att fortsätta kampen för tron, tron på den uppståndne Jesus, hans budskap -  och att förmedla budskapet vidare till oss som lever idag. Kampen för den levande tron är under ständig attack. Världen med dess ideal vill ständigt föra församlingen längre och längre från dess kärna och ursprung, och fjärma den enkla Jesustron från folket. Religiösa traditioner - av vilket slag det än vara må - kan ändå inte ersätta det levande gudslivets innersta väsen. Mycket av vad som en gång fötts i elden, har under årens lopp mer och mer stagnerats  till fromma övningar och goda vanor, utan någon större genomslagskraft.  Det vimlar av olika läror, bibeltolkningar, teologiska utläggningar, mer eller mindre aktuella och trovärdiga. Tid