Fortsätt till huvudinnehåll

Vilket kaffe skulle du bjuda på om du fick oväntat besök?

För ett antal år sedan förekom en annons som ställde fram frågan; -  Vilket kaffe skulle du bjuda på om du fick oväntat besök? Ett antal olika bilder föreställande en u-båt, ett stort fartyg, ett mindre flygplan, en fallskärmshoppare eller något motsvarande var den oväntade kaffegästen. 

Vilket var då kaffemärket? Ett av de stora som tillverkar denna ädla dryck i en stad som är känd för sin stora julbock. Så frångår vi röster om att inte ha reklam i texten. Och avnjuter drycken istället. 

Du vet kanske vid det här laget vartåt det brakar nu? Om Jesus kommer på besök till ditt hem, vad bjuder du honom på då. Eftersom kaffet inte ännu under antiken blivit en dryck, vet vi inte om han skulle svara, ja eller nej till en kopp, men eftersom han umgicks en hel del kring bordet är det inte osannolikt att svaret blivit "ja". 

Desto mer intresserad är han att få flytta in i ditt hjärta och hålla måltid tillsammans med dig, i innerlig, förtrolig gemenskap. Hålla måltid, ja, sådant är han också intresserad utav. Och skulle han komma till dig under denna julhelg i en nödställd medmänniskas skepnad, öppnar du även då ditt hjärta för honom? Helt oväntat kan du få änglar till gäster (Hebr.13:2) och inte vill du väl gå miste om den välsignelsen? 

O kom till Jesus, till Jesus, han vill frälsa dig just nu.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!