Fortsätt till huvudinnehåll

Vilket kaffe skulle du bjuda på om du fick oväntat besök?

För ett antal år sedan förekom en annons som ställde fram frågan; -  Vilket kaffe skulle du bjuda på om du fick oväntat besök? Ett antal olika bilder föreställande en u-båt, ett stort fartyg, ett mindre flygplan, en fallskärmshoppare eller något motsvarande var den oväntade kaffegästen. 

Vilket var då kaffemärket? Ett av de stora som tillverkar denna ädla dryck i en stad som är känd för sin stora julbock. Så frångår vi röster om att inte ha reklam i texten. Och avnjuter drycken istället. 

Du vet kanske vid det här laget vartåt det brakar nu? Om Jesus kommer på besök till ditt hem, vad bjuder du honom på då. Eftersom kaffet inte ännu under antiken blivit en dryck, vet vi inte om han skulle svara, ja eller nej till en kopp, men eftersom han umgicks en hel del kring bordet är det inte osannolikt att svaret blivit "ja". 

Desto mer intresserad är han att få flytta in i ditt hjärta och hålla måltid tillsammans med dig, i innerlig, förtrolig gemenskap. Hålla måltid, ja, sådant är han också intresserad utav. Och skulle han komma till dig under denna julhelg i en nödställd medmänniskas skepnad, öppnar du även då ditt hjärta för honom? Helt oväntat kan du få änglar till gäster (Hebr.13:2) och inte vill du väl gå miste om den välsignelsen? 

O kom till Jesus, till Jesus, han vill frälsa dig just nu.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Igår, idag, imorgon

 Gårdagen är förbi - morgondagen har vi inte sett - men idag hjälper Herren. Du har säkert både hört och läst detta citat och kanske också trott att det är hämtat direkt från Bibelns blad. Budskapet är vad bibeln lär, även om vi inte hittar just den formuleringen i den heliga skrift.  Vi har nuet.  Gårdagen med alla sina erfarenheter, minnen och vad det än vara må; hör historien till. Misstagen, hur gärna vi än ville att skulle vara ogjorda, får vi lämna bakom oss. I den backspegel vi ibland tittar i finns olika minnen. Heliga minnen då vi var gripna av stundens allvar, roliga minnen av vitt skilda slag men även sådant som mår bäst av att vara på sin nuvarande plats, slängda i glömskans oändliga hav. Det som är förlåtet, det är förlåtet. Vet du förresten om att det numera råder fiskeförbud i det havet och det giltiga fiskekort du tror dig ha fått, har av din Frälsare blivit förklarat som förfallet, utgånget ur sortimentet, ogiltigt. Du har ingen som helst rättighet att fiska där. Morgo

Tredje världskriget

Har tredje världskriget redan inletts? Ingen aning. Vad vi i nuläget vet är att det är väldigt spänt mellan öst och väst. Riktigt spänt. Inte oväntat kan vi kasta ut frågan; Hur långt har vi egentligen kommit i det profetiska skeendet? Det beror på vem du frågar. Personligen tror jag inte det är särskilt långt kvar till Jesu tillkommelse. Finns det något samband mellan invasionen i Ukraina och att de judar som ännu bor kvar där skall återvända till Israel? Har den profetia som Emanuel Minos lyft fram där den gamla damen i Norge sett tredje världskriget bryta ut någon koppling till dagens händelser? Frågor  där vi anar ett svar utan att kunna stadfästa ett svar med säkerhet.  Finnmarksprofeten och gudsmannen Anton Johanson såg många syner och uppenbarelser som redan skedde under hans egen levnad. Han dog 1928. Skandinavien har knappast haft någon profet av hans kaliber när det gäller drömmar och syner som just denne fiskarbonde från nordligaste Norge. De syner som han såg angående tredj