Fortsätt till huvudinnehåll

Under dina vingar skugga jublar jag

"Under dina vingars skugga jublar jag" (Ps.63:8)

Den som sitter under den Allsmäktiges skugga vilar tryggt i dessa tider. Omgiven av Guds frid som övergår allt förstånd är detta en viloplats, en ljuvlig oas. 

Vad känner vi för sinnesstämning i skuggan av hans hand? Jo, glädje. Glädje över att vara Guds barn. Att synderna är förlåtna och våra namn är skrivna i livets bok. 

Har du inget nytt att komma med? Jo, att Herrens nåd varje dag är ny. Det är väl ändå glädjebesked. När vi nu träder in i julhelgen får vi fröjdas tillsammans med Jesus. Så gudaordet kött och blod blev vordet, det är en hemlighet, men ock en verklighet. 

Vi upphöjer inte det lilla Jesusbarnet på krubbans halm och strå ,utan vi hyllar den uppståndne Messias, han som blev en stötesten och en frälsare för tusentals människor! 

Ära vare Gud I höjden och frid på jorden, sjöng den stora änglakören den första julnatten. Skall ekot av den sången ljuda denna jul?

Och jaga ondskans härar på flykten.

Och jag vilar, trygg jag vilar, Uti skuggan av hans hand. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!