Fortsätt till huvudinnehåll

Krig och fred

Idag firar vårt östra grannland sin självständighetsdag. För 104 år sedan utropades landet som självständigt. I spåren av ryska revolutionen 1917 var den drygt hundraåriga eran som en del av det ryska riket över, storfurstendömet Finland var fritt.

Sverige har haft fred i 212 år. En lång tid. Landet lyckades hållas utanför två världskrig. En bedrift vi får vara både glada, tacksamma och stolta över. 

Det andliga kriget, däremot, har pågått hela tiden. För Guds rike finns som bekant inga fredstider. Den lömske fienden skall vi inte kohandla med. Vilka erbjudanden som Satan än kommer med, så kan vi inte skriva under någon fredssignatur. Nej, vi skall stå honom emot. 

Låt oss vara tacksamma över att Gud vakat över vårt land så länge. Att hans hand vilat över bygderna, trots att synden florerat vilt. 

Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas; vi har nuet, morgondagens öde ligger i Guds händer. Världen är ännu i den ondes våld, vi får fortsätta kampen till dess vår segerkonung kommer. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!