Fortsätt till huvudinnehåll

Hundraåringar

"Vårt liv blir sjuttio eller åttio år, om det blir långt " (Ps.90:10)

 Idag fyller den franske senatorn, Philippe de Gaulle 100 år. Han är son till Frankrikes stora nationalhjälte General Charles de Gaulle och når således den aktningsvärda åldern 100 år.

Det är inte speciellt ovanligt längre att människan lever till hon blir hundra år. Vid det jultal som konung Carl XVI Gustaf höll för tre dagar sen påpekade han just detta, att människan blir allt äldre och äldre. I takt med att sjukvården utvecklas, höjs medellivslängden hos oss. Många är pigga fastän de kommit upp i åren. Och kan först då känna tillfredsställelse och harmoni.För några av oss är barndomens sorgfria dagar den tid vi var som allra lyckligast, för andra ungdomstiden med sina förälskelser och framtidstro, för den tredje den tid många av oss bildar familj med alla dessa "måsten", för den fjärde medelåldern då vi fått perspektiv på livet, och för den femte ålderdomen, trots krämpor, svaghet och avslutning av livet alldeles inpå knuten. 

Intill ålderdomen är han densamme, den gamle av dagar. Får vi leva kommer vi inte undan döden.  

Livet spelar despot på tronen, styr som diktator sin stat. Döden ser aldrig till personen. Döden är demokrat.


,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!