Fortsätt till huvudinnehåll

Vinnare eller förlorare?

"Vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen, men ändå förlorar sin själ" (Matt.16:26)

Många människor tycker om att tävla. Utmana både sig själv och andra. För många är det också viktigt att vinna, så viktigt att man gärna offrar åtskilliga timmar och ett stort penningkapital för att få stå på en prispall och mottaga ära och berömmelse. 

Likväl hjälper inga mänskliga prestationer dig att uppnå den himmel, dit de allra flesta ändå vill i sinom tid. Du kan aldrig förtjäna dig en plats vid de himmelska borden. Endast nåden ger dig inträdesbiljett dit. För att vinna det eviga livet måste du till först inse att du är en förlorare, något som för många är allt annat än enkelt. En förlorare, en syndare som är i behov av hjälp. Räddningsplankan Kristus står redo för utryckning närhelst han anropas. Märkväl, innan du ropar om nåd är han redo att svara.

Uppenbarelseboken talar en hel del om övervinnare. Alltså segrare redan här i tiden. Belöningen hos övervinnarna i de sju sändebreven stiger mer och mer allt efter varje församling som får sin dom och kulminerar i att vi ska få sitta tillsammans med Jesus på hans tron och regera. Vilken framtid! Vilken belöning! Vilken nåd!

Livet har varit och kommer också med största sannolikhet att vara oerhört orättvist för oss människor. Medan den ene föds med silversked i munnen drabbas den andre av fattigdom, tragedier och olyckor på löpande band. Att förstå detta, nej, det gör jag inte. Och behöver - tack och lov och pris - inte heller göra det. 

Vi blir uppmanade att kämpa trons goda kamp. (1Tim.6:12) Kämpa för att komma in genom den trånga porten och att gå den smala vägen. Allt för att vinna det eviga livet. 

Hur har vi det när det kommer till vår egen bekvämlighet? Förr kunde folk vandra tio mil för att lyssna på en andesmord talare. Idag ids vi knappt ens åka bil de milen för att vara med. Det är så skönt och bekvämt framför tv: n eller datorn. Men så har vi inte heller så många andliga segrar. Det är så mycket komfortablare i kasernen än ute på stridsfältet.

Sök att vinna det eviga livet. Är du en övervinnare? Eller föredrar du det stilla livet och seglar vidare under bekvämlighetens flagg? Vinna eller förlora? Segra eller bli besegrad? Med önskan om att frågor väckts till liv får vi fortsätta kampen under vårt advent, väntan på Kristi återkomst!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Igår, idag, imorgon

 Gårdagen är förbi - morgondagen har vi inte sett - men idag hjälper Herren. Du har säkert både hört och läst detta citat och kanske också trott att det är hämtat direkt från Bibelns blad. Budskapet är vad bibeln lär, även om vi inte hittar just den formuleringen i den heliga skrift.  Vi har nuet.  Gårdagen med alla sina erfarenheter, minnen och vad det än vara må; hör historien till. Misstagen, hur gärna vi än ville att skulle vara ogjorda, får vi lämna bakom oss. I den backspegel vi ibland tittar i finns olika minnen. Heliga minnen då vi var gripna av stundens allvar, roliga minnen av vitt skilda slag men även sådant som mår bäst av att vara på sin nuvarande plats, slängda i glömskans oändliga hav. Det som är förlåtet, det är förlåtet. Vet du förresten om att det numera råder fiskeförbud i det havet och det giltiga fiskekort du tror dig ha fått, har av din Frälsare blivit förklarat som förfallet, utgånget ur sortimentet, ogiltigt. Du har ingen som helst rättighet att fiska där. Morgo

Tredje världskriget

Har tredje världskriget redan inletts? Ingen aning. Vad vi i nuläget vet är att det är väldigt spänt mellan öst och väst. Riktigt spänt. Inte oväntat kan vi kasta ut frågan; Hur långt har vi egentligen kommit i det profetiska skeendet? Det beror på vem du frågar. Personligen tror jag inte det är särskilt långt kvar till Jesu tillkommelse. Finns det något samband mellan invasionen i Ukraina och att de judar som ännu bor kvar där skall återvända till Israel? Har den profetia som Emanuel Minos lyft fram där den gamla damen i Norge sett tredje världskriget bryta ut någon koppling till dagens händelser? Frågor  där vi anar ett svar utan att kunna stadfästa ett svar med säkerhet.  Finnmarksprofeten och gudsmannen Anton Johanson såg många syner och uppenbarelser som redan skedde under hans egen levnad. Han dog 1928. Skandinavien har knappast haft någon profet av hans kaliber när det gäller drömmar och syner som just denne fiskarbonde från nordligaste Norge. De syner som han såg angående tredj