Fortsätt till huvudinnehåll

Min Fader kär han vakar över mig

Det finns en sång strof som lyder: Min Fader kär, han vakar över mig. 

Att vara övervakad ser vi ofta som något negativt. Vi vill ogärna att andra skall veta hur vi innerst inne har det; vilka tankar som spökar, hur vi mår de gånger vi har det tufft etc. Den offentliga sidan hos oss lyfter vi gärna fram, de goda egenskaperna, vår yrkesroll och vi är gärna trevliga inför de människor vi gillar, tror att vi har nytta av, är i beroendeställning till, ja, listan kan göras oändligt lång. Så är det för majoriteten av oss, den alltför privata sfären stannar bakom de lykta dörrarna och bakom de fördragna gardinerna. Man håller hårt på sin integritet.

Och det är vi många gånger tvungna att göra, inte minst för att skydda oss från rovfåglar och vilda bestar som i total hänsynslöshet skrupellöst kastar sig över sitt offer i syfte att sabotera sin medmänniskas liv på skvallerpressens oheliga altare. Vad kommer det mig vid, jag har väl rätt att göra som jag vill, för JAG gör minsann inte så, och så frodas egenrättfärdigheten och dess självupphöjande egoism till katastrofala höjder. Att jag skulle vara en syndare i behov av frälsning, rening och omvändelse, nej, något sådant är alltför avlägset. Men Gud ser dig.....

Att vara övervakad av himmelens konung behöver inte alls innebära några negativa överraskningar, det kan också vara helt vanliga vardagssituationer, ledda av Anden som blir oss till glädje, tröst och vittnesbörd om Guds omsorg över sina ringa tjänare.

Jag minns en nattlig händelse för några år sedan. Den tiden körde jag ibland taxi på kvällar och nätter. En natt plockade jag upp en manlig kund vid Tegelbacken som ville åka till en av de yttre förorterna norr om stan. Inget under resan talade för att avslutningen skulle bli snöplig. Väl framme visade det sig att han enligt egen utsago hade tappat plånboken och kunde således inte betala resan. Han tog mitt telefonnummer och sa att han följande förmiddag skulle kontakta mig och komma till min hemadress för att då betala. Eftersom jag hamnat såpass långt på norra sidan av stan åkte jag hem. Om det skulle komma några pengar eller ej, det hade jag ingen aning om...

Följande förmiddag ringer telefonen. Jag svarar och hör att det är mannen från igår natt. Han undrar om han kan komma och göra upp skulden, vilket jag givetvis svarar ja till. Inom en kort stund var pengarna med ränta i form av dricks i mina händer. Vilken omsorg hade inte Gud om sin chaufför, så att jag inte blev lottlös. Jag behövde inte ens återvända till den plats där jag natten innan hade släppt av min passagerare, han kom till mig i sin tjänstebil. Guds omsorg i vardagslivet.

Att vara övervakad av vår Herre är något helt annat än att vara kontrollerad av en ondskefull regim. Vår Herre ger oss av sitt goda, trots att han många gånger döljer sig. Frågan är om vi vågar kasta oss i hans armar och lita på att han leder oss igenom svårighetetna. Han har aldrig lovat att vi inte skall ha motgångar, prövningar och sorger. Däremot har han lovat att vara med. Och på det löftet får vi vandra vidare.

Jag tror på Gud, han omsorg om mig har. Om över berg och stormig färd det bar. Ej vågors svall, jag frukta skall. Min Fader kär han vakar över mig. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!