Fortsätt till huvudinnehåll

Till man och kvinna skapade han dem

 "Till man och kvinna skapade han dem" (1Mos.1:27)

I den många gånger förvirrade värld vi lever i, vågar vi tala och stå upp för att vi är skapade till vårt kön? Gud säger tydligt och klart att till man och kvinna skapade han dem. Könet är ingenting vi väljer, det är något vi föds med. Det finns många idag som upplever sig tillhöra fel kön och tänker sig att livet skulle vara enklare om jag vore det andra könet. Oftast är det helt andra orsaker som driver dessa människor. Skulle Gud skapa människor i fel kön? Jag tror inte det. Den indoktrinering som vissa politiska partier bedriver vill få barn i lägre skolåldern att fatta dylika beslut. Fullständigt absurt. 

Jag har mött människor som lägger ner hela sin själ i att försvara sitt könsbyte, det finns knappt någon gräns till försvar. Vi i Sverige skall ofta vara föregångare på sådant som inte är bra, sådant som Gud inte vill att det ska vara. När jag gick på bibelskola för snart 30 år sedan sade själasörjaren Erik Ewalds något som jag minns och som många knappast skulle våga säga högt längre; - Den människa som på fullaste allvar menar sig vara född i fel kropp är mycket allvarligt sjuk.....

Då var det ytterst ovanligt med könsbyte och många skulle kanske tycka honom vara alltför hård och dömande. Idag är det rätt vanligt att byta identitet. Från man till kvinna och från kvinna till man. Men har du en gång gjort ett könsbyte så är det svårt att byta tillbaka.

Låt oss fastmer hålla fast vid att till man och kvinna skapade han dem. Jag tror det blir bäst så, att det är skapelsens ordning och att vi inte skall gå emot vårt biologiska kön. Vad gammaldags du är, vi vet så mycket bättre nu, kanske någon tänker. Och att människor gör om sig i mogen ålder, är det inte både tragiskt och patetiskt? Tack och lov behöver vi inte förstå allting, utan vi får istället leva nära Jesus. Hos honom, där blir det som bäst!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!