Fortsätt till huvudinnehåll

Ständigt detta ifrågasättande

"Skulle då Gud verkligen ha sagt..." (1Mos:3:1)
Ända sedan urminnes tider har ifrågasättandet av Guds ord förekommit. Och än värre har det blivit blott på några årtionden. Man tolkar hejvilt efter eget huvud och följer trender och de senaste strömningar na som blåser fram. Det gäller att anpassa sig. Sådant som under årtusenden varit fullständigt självklart, har mitt i allt blivit ett ämne som moderna teologer ventilerar och diskuterar till lust och leda. Skulle då Gud  verkligen ha sagt...
I dagens samhälle  och dagens skola går mycket ut på att ifrågasätta. Var hämtar du din information? Vilka källor anses trovärdiga? Du skall lära dig ett kritiskt tänkande,  ett ständigt ifrågasättande under täckmanteln att inte bli lurad. Det som har med religion att göras i allmänhet och kristendom i synnerhet skall gärna ifrågasättas medan vetenskapen okritiskt hyllas . 
Ser vi då på sättet vi läser bibeln,  är det milsvida kontraster på hur vi läser. Ditt ifrågasättande för dig troligen längre bort från Gud . De gamla slagorden; läs som det står, tro som det står, så får du som det står, går det att använda idag? Eller  klassas du som mindre begåvad om du framställer något om Jesus? 
En världsåskådning utan Gud, djävulen, himmel, helvete och yttersta domen skulle skrämma mig. Hela tillvaron skulle bli så meningslös, hopplös och orättvis. Så får de s k lärda tycka vad de vill. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!