Fortsätt till huvudinnehåll

Herren vare med oss idag

" Han väcker var morgon mitt öra, han väcker mig till att lyssna till på lärjungasätt " (Jes.50:4)

Att lyssna på lärjungasätt innebär både att vilja och att följa. Att vilja följa Jesus. Ibland innehåller livet en mängd "måsten ". Arbetet, familjen, vardagspusslets mångahanda utmaningar, ja, tiden vill knappt räcka till. För den som befinner sig i livets vår kan det inte alla dar bli över många minuter till eftertanke, reflektion och gemenskap med himlens Gud. 
Är vi inte upptagna så gör vi oss upptagna, vi måste visa vår duktighet inför andra. Sådant imponerar inte på vår Herre. Han söker gemenskap med oss. Frågan är hur formbara kärl vi vill bli,  och vad han innerst inne får betyda för oss? Om vi tar honom på allvar?

När du idag nalkas Herren vad vill du han skall säga DIG? Något du redan vet eller något nytt? Något du vill höra eller något som fostrar dig närmare Honom? Herren vare med oss i Striden! 

Underbar kraft som en gåva av Gud Tag den emot av hans hand. Segrande kraft inför krävande bud Frihet från träldomsband. Underbar kraft, segrande kraft Jesus den kraftlöse ger idag Grip om Guds löften och tvivla ej mer. Jesus ger kraft idag. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Tag inte vilddjurets märke av bekvämlighet

 "Här gäller det för de heliga att ha ståndaktighet, för dem som hålla Guds bud och bevara tron på Jesus" (Upp.14:12) De flesta - även de som inte kan så mycket ur bibeln eller har någon gudstro att tala om - har hört talas om märket i handen och på pannan. Teorierna om vad det kunde tänkas vara är många, en del mer troliga än andra. Frågan har dock alltid varit; kommer människan att ta emot detta märke, vad och i vilken form det än kommer att gestalta sig i. Många säger ett bestämt nej på den frågan, men när det då verkligen gäller, hur kan du då vara så säker på det. Tänk om märket skulle vara något i stil med alla andra uppfinningar och "nymodigheter" vår värld upplevt blott under de senaste hundra åren. Många av oss vill leva ett bekvämt liv, kunna göra vad vi vill, åka dit vi vill, träffa dem vi vill etc. (Undertecknad utgör inget undantag) Det senaste året har vi inte kunnat göra det som vi varit vana vid och nu ser många fram emot att världen skall återgå til

Annorlunda

 En dikt av Nils Bolander När man ska till och dö blir allting annorlunda. En droppe ångest i leendet som en södergök i ett sommarlandskap. De lätta orden bli så tunga och tystnaden så besjälad, så full av ekon och outtalade önskningar. Huvudsak blir bisak, och man får ett ögonmärke bortom alla nära och kära: hemlandet. När man ska till att dö, kommer resfebern över en som en nordisk skymning och en iver att få trycka händer till tack och förlåt före avfärden. Luften ropar av avsked som vildsvalornas bevingade plog mot söder i glasklar oktober med en lockelse bortom allt förnuft.  När man ska till att dö blir allting annorlunda.