Fortsätt till huvudinnehåll

Herren vare med oss idag

" Han väcker var morgon mitt öra, han väcker mig till att lyssna till på lärjungasätt " (Jes.50:4)

Att lyssna på lärjungasätt innebär både att vilja och att följa. Att vilja följa Jesus. Ibland innehåller livet en mängd "måsten ". Arbetet, familjen, vardagspusslets mångahanda utmaningar, ja, tiden vill knappt räcka till. För den som befinner sig i livets vår kan det inte alla dar bli över många minuter till eftertanke, reflektion och gemenskap med himlens Gud. 
Är vi inte upptagna så gör vi oss upptagna, vi måste visa vår duktighet inför andra. Sådant imponerar inte på vår Herre. Han söker gemenskap med oss. Frågan är hur formbara kärl vi vill bli,  och vad han innerst inne får betyda för oss? Om vi tar honom på allvar?

När du idag nalkas Herren vad vill du han skall säga DIG? Något du redan vet eller något nytt? Något du vill höra eller något som fostrar dig närmare Honom? Herren vare med oss i Striden! 

Underbar kraft som en gåva av Gud Tag den emot av hans hand. Segrande kraft inför krävande bud Frihet från träldomsband. Underbar kraft, segrande kraft Jesus den kraftlöse ger idag Grip om Guds löften och tvivla ej mer. Jesus ger kraft idag. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s