Fortsätt till huvudinnehåll

Älskar vi människorna?

I morse låg jag och lyssnade på ett radioprogram som handlade om svenska författare. Mitt minne är ibland en skugga, en kvarleva av dess forna storhetstid, och utav det jag minnsav de olika författarporträtten är följande; Författaren Vilhelm Moberg samtalade med ledarskribenten på Dagens Nyheter, Herbert Tingsten som hade tankar på att skriva en roman. "Det kan du inte", svarade Moberg ," för du älskar inte människorna ".

Du älskar inte människorna, vilken dom var det inte över denne kulturhögborgens vapendragare . Dessvärre också över många av oss.  Vi älskar inte människorna. Det är klart, min familj och närmaste vänner går väl an, men de andra,  nej det måste man väl inte? Det har väl aldrig funnits någon som uppfyllt måttet?
Jag tror du vet vart jag vill komma.  Ständigt denna Jesus. Han som älskade människorna in I döden.
Tingsten i synnerhet men också Moberg har varit med och avkristnat Sverige. Det är lätt att ha några syndabockar att beskylla landets utveckling för. Vi har nog många gånger oss själva att beskylla. Vi har inte älskat människorna tillräckligt. Samme Tingsten sade också vid ett annat tillfälle" Skulle de kristna verkligen mena något med sin tro så skulle de göra så mycket mer för att rädda människor från helvetet?" Här kommer de flesta av oss till korta. Vi kunde ha gjort så mycket mer. Den dödens lag som Paulus skriver om är då sannerligen  verksam, till vårt förtret. Om det är någon som omvänder sig blir det stor glädje i himlen. Älskar vi Människorna? På riktigt .
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!