Fortsätt till huvudinnehåll

Klimathotet, rädsla eller hopp om Jesu tillkommelse?

"  Jorden raglar,ja, den raglar såsom en drucken; den  gungar såsom vaktskjulet i trädets topp. Dess överträdelser vilar tung på den, och den faller och kan inte mer stå upp. " (Jes.24:20)
Det har väl knappast undgått någon att vår värld inte är sig lik. Lyssnar vi  på klimatforskarna menar de att det är inte långt kvar till jordens undergång. Jag hörde igår  på ett inslag i en av landets större veckotidningar där två yngre kvinnor samtalade med " några experter " om framtiden. Och nog såg den allt bra dyster ut. 
Men det var som  att läsa Uppenbarelseboken då de omtalade vad de trodde hur framtiden skulle bli. 
Klimatforskarna och miljöaktivisterna ser tidens utveckling. Gör vi som Guds folk det ? Eller tror vi fortfarande att Uppenbarelsebokens budskap tillhör en avlägsen framtid, något som inte kommer att beröra varken mig eller mina barn, barnbarn eller barnbarnsbarn? Att läget inte är värre än vad det  brukar? 
Men tänk om det är så att de händelser som aposteln Johannes såg på Patmos ligger inom den närmaste framtiden? Väcker det rädsla hos dig, oro för händelser du absolut inte vill vara med om? Eller säger det i ditt hjärta; Maranata, du vår Herre, kom! Är Jesu tillkommelse en tröst eller ett hot? En tröst att vi äntligen får se vår dyre Frälsare eller ett hot att du inte får slutföra alla dina drömmar, planer och annat du tänkt göra under livet? Är ditt liv en rättighet eller ett lån från Gud? Är det du eller Han som slutgiltigt bestämmer tider och stunder?
Hos Kristus Jesus finns trygghet. Han har lovat vara med oss alla dagar intill tidens slut. Den jordiska framtiden ser mörk ut, den himmelska ljus. Men " nya himlar och en ny jord" , där rättfärdighet bor, förbida vi efter hans löfte. (2Petr.3:13)
Lammets sång genom himlarna skall brusa Snart en gång genom himlens salar ljusa Snart skall jag stå där inför tronen Snart stämma in i lovsångstonen Snart skall jag skåda min Jesus och prisa hans härliga namn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!