Fortsätt till huvudinnehåll

Elden på altaret får inte slockna

Elden på altaret ska alltid hållas brinnande. Den får inte slockna. (3Mos.6:13)
Vi talar ofta om brinnande hjärtan. Att något tagit hela mitt intresse,  min tid och mina krafter i anspråk. Han verkligen brinner för sin sak, är engagerad och överlåten. Detta är ju idealet. Dock visar verkligheten många gånger något helt annat. Att allt går i vågor, cirklar och att ljumheten är ett hot jämtemot det som brinner. Hålls inte värmen uppe i spisen eller kaminen blir det först ljummet för att sedan svalna mer och mer innan allt slutligen slocknar. 
Men så länge kolet inte slocknat finns det hopp. Sätter du in ny ved i spisen kommer glöden så småningom att antända vedbiten . Har glöden falnat än mer kan det behövas tidningspapper för att få det att brinna.
Så är det också med vårt andliga liv. Ibland kan det vara nära att slockna och vi blir tvungna att elda på med mer ved. Det är nämligen inte alltid synden som förorsakar att du förlorar livet I Gud. Det räcker med att du försummar ordet och bönen för att  dragas längre och längre bort från gemenskapen. 
Du har så mycket annat som du tycker är viktigt i livet. De vardagliga göromålen tar sin tid och istället för att vårda den andliga människan fylls fritiden av idel andra aktiviteter. Tills du en dag upptäcker att ditt liv fullständigt stagnerat. Har du då någon kol kvar som kan tända Dig?  
Elden på altaret får inte slockna. Låt oss trofast vandra vidare på "den vägen." Känns det tomt och meningslöst , sök då gemenskap med Herren. Drag dig då närmare honom tillbaka mot husets ingång och till den relation du en gång ägde. Sök honom medan han låter sig finnas. Åkalla honom medan han är nära. Måhända skall det börja brinna igen, fortare än du anar.
Där den kommer till elden brinna vill Själar får vad Jesus lovat ge. Kraften alla får som det skrivet står När Guds Ande över alla faller. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!