Fortsätt till huvudinnehåll

Missionärsfrun på balkongen

 Häromdagen blev jag påmind om en vardagshistoria som beskriver Guds omsorg om sina barn. 

Missionärsparet som började komma upp i åren, var på en hemmaperiod i Sverige. Efter mötet var de hembjudna till en familj som höll på att flytta in i ett alldeles nybyggt hus. Missionsmötet de nyss varit på, blev inte vad de hade hoppats. Trots deras vädjan för missionens sak nådde orden inte fram till de församlade. När de satt i bilen mellan möteslokalen och det nybyggda hemmet brast det för missionärsfrun som led av det svala missionsintresset hon upplevt under sammankomsten. Det är lika bra att vi slutar, att vi lämnar missionsfältet, kallelsen är kanske avslutad.... Makens "trösteord" om att inte lyssna till djävulens lögnprat hjälpte föga och tårarna trängde fram. 

Medan maken åkte och parkerade bilen gick frun in i huset. Lägenheten var på tredje våning (om jag minns rätt) och med tårfyllda ögon steg hon in i det stora vardagsrummet. Sommarkvällen var fortfarande varm och längst bort stod balkongdörren öppen. I samma stund då hon skulle lyfta benet över tröskeln för att gå ut hörde hon en tydlig röst; - visst är du ganska trött. Hon upptäckte då en fåtölj alldeles i närheten och slog sig ned i den istället. De ljuva sommarvindarna svalkade henne genom balkongdörren men lyckades inte driva bort de mörka tankar som omgjordade sinnevärlden. 

Snart kom maken in i rummet, gick fram till dörren och utbrast: - Se där, balkongen är inte byggd än. Då blev det liv i tanten. - Vad är det du säger, finns det ingen balkong? - Nej, här gapar tomrummet ner mot den klippiga stengrunden nedanför. Men då måste det ha varit en ängel som varnade mig, jag som var på väg att kliva ut. Allt missmod var som bortblåst och vad som hänt ifall hon skulle tagit steget över tröskeln och hamnat nere bland klipporna vågar vi knappt ens tänka.

Vår himmelske far har omsorg om oss fastän vi så många gånger tycker han känns avlägsen. Låt oss fortsätta att förtrösta på honom.

Kommentarer

  1. Ja det är sant om vi bara kunde lita på han mer och förtrösta på hans stora nåd.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Jesus är Herre

Låt oss i dessa orostider hålla fast vid och låta fokuset vara på att Jesus är Herre. Han är Herre över det osynliga corona virus och han är Herre över krigets makter som bullrar borta i öst. En dag skall komma då alla tungor skall bekänna, vare sig de är i himlen, på jorden eller under jorden att Jesus  Kristus är Herre! Ära Halleluja! Detta är något att se fram emot med glädje!

Vad är synd?

"Var och en gick sin egen väg" (Jes.53:6) Vad är synd? Skulle du vandra runt och fråga några hundratal människor denna många gånger känsliga fråga; vad är synd, så skulle du med största sannolikhet få en mängd olika svar. En del av svaren skulle säkerligen handla om avvikande sexualitet, otrohet i olika former eller ett rufflande med pengar. Andra skulle kanske lyfta fram vissa yttre beteenden, handlandemönster, stolthet och kaxighet, ett våldsamt uppförande eller ovilja att förlåta, ja, listan kan göras lång. Vad är då synd? Synd är uppror mot Gud. Så var då det sagt. Människan vill vandra sin egen väg utan att behöva underordna sig ett osynligt gudomligt väsen. "Jag gör som jag vill", "kom inte och påstå sådant vi inte kan fastslå med vår vetenskap, jag kan, jag vet, jag avgör". Ständigt detta jag,  jag, jag, jag, jag. Jag kan, jag vet, jag är så duktig. Jag är i centrum hela tiden och i vissa fall snurrar hela världsalltet kring mig, min person, mitt ar