Lättade restriktioner

 Nu har de nya restriktionerna trätt i laga kraft. Det är åter igen 50 personer som får vistas i samma utrymme. Men döm om min förvåning då jag söker runt bland predikoturerna, de flesta har inte annonserat något möte än för kommande söndag. Är det endast jag som i mitt stilla sinne trott att åtminstone några st hade förberett sig. Intresset verkar vara svalt och ljummet, skall vi ha några möten nu, det är ju så bekvämt att sitta hemma. Andra går så långt att de stänger ner all "verksamhet" över sommaren. När det äntligen börjar ljusna vill man hellre ha termin.

Laodicea, den sista församlingen i Uppenbarelseboken har ibland fått klä skott för den avfälliga församlingen. Vad skall vi annars kalla vår tid för? Du får förlåta min uppgivenhet men Jesus och apostlarna, vad hade de sagt? Fortsätt ni att skydda er, så gott ni kan? Ni måste ju få semestra under den korta sommaren efter allt som ni "lidit" för mitt namns skalle? Eller; du är lagd på en våg och befunnen för lätt! 

Guds rike är på intet sätt beroende av de historiska monumenten för att utbreda sig. Den förföljda underjordiska församlingen går sitt ärevarv runt jorden. Gud blickar ner för att se om det finns någon som är intresserad av att följa honom? Skall Jesus än en gång knacka på en stängd kyrkport och inte vara välkommen längre? 

Utanför lägret, utanför all institutionell kristendom står han och erbjuder; Den som vill, han kommer till mig och drick av det vatten som gör att du aldrig blir törstig igen. Är han inte välkommen måste han välja andra vägar för att nå fram till människorna. Hos de religiösa, etablerade, hälsades han inte med jubel och hänförelse medan de som i världen intet var omfamnades av hans nådesförkunnelse för att kunna upprättas och få ett människovärde, då som nu. På kyrktorget - intet nytt!

Ser du också med spänning fram emot sommarens utmaningar? Eller skall allt vara så storslaget att 50 personer är för att få för att det skall "löna sig att ha möte". Jag vet att pandemin inte är över än, inte alls. Men natten kommer då ingen kan verka och i en stund då ni inte väntar det skall människosonen komma. Må så många som möjligt vakna innan det är för skickat.

Må vi alla hava olja Uti våra lampor då Att vi må när Jesus kommer i uti hans rike gå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Två viktiga ord !

Innan ditt rike blev kartlagt