Fortsätt till huvudinnehåll

Lättade restriktioner

 Nu har de nya restriktionerna trätt i laga kraft. Det är åter igen 50 personer som får vistas i samma utrymme. Men döm om min förvåning då jag söker runt bland predikoturerna, de flesta har inte annonserat något möte än för kommande söndag. Är det endast jag som i mitt stilla sinne trott att åtminstone några st hade förberett sig. Intresset verkar vara svalt och ljummet, skall vi ha några möten nu, det är ju så bekvämt att sitta hemma. Andra går så långt att de stänger ner all "verksamhet" över sommaren. När det äntligen börjar ljusna vill man hellre ha termin.

Laodicea, den sista församlingen i Uppenbarelseboken har ibland fått klä skott för den avfälliga församlingen. Vad skall vi annars kalla vår tid för? Du får förlåta min uppgivenhet men Jesus och apostlarna, vad hade de sagt? Fortsätt ni att skydda er, så gott ni kan? Ni måste ju få semestra under den korta sommaren efter allt som ni "lidit" för mitt namns skalle? Eller; du är lagd på en våg och befunnen för lätt! 

Guds rike är på intet sätt beroende av de historiska monumenten för att utbreda sig. Den förföljda underjordiska församlingen går sitt ärevarv runt jorden. Gud blickar ner för att se om det finns någon som är intresserad av att följa honom? Skall Jesus än en gång knacka på en stängd kyrkport och inte vara välkommen längre? 

Utanför lägret, utanför all institutionell kristendom står han och erbjuder; Den som vill, han kommer till mig och drick av det vatten som gör att du aldrig blir törstig igen. Är han inte välkommen måste han välja andra vägar för att nå fram till människorna. Hos de religiösa, etablerade, hälsades han inte med jubel och hänförelse medan de som i världen intet var omfamnades av hans nådesförkunnelse för att kunna upprättas och få ett människovärde, då som nu. På kyrktorget - intet nytt!

Ser du också med spänning fram emot sommarens utmaningar? Eller skall allt vara så storslaget att 50 personer är för att få för att det skall "löna sig att ha möte". Jag vet att pandemin inte är över än, inte alls. Men natten kommer då ingen kan verka och i en stund då ni inte väntar det skall människosonen komma. Må så många som möjligt vakna innan det är för skickat.

Må vi alla hava olja Uti våra lampor då Att vi må när Jesus kommer i uti hans rike gå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!