Förlorare eller vinnare?

 "Och vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men ändå förlorar sin själ?" (Mark.8:36)

Ett allvarsord, uttalat av Mästaren själv. 

Vinna eller förlora? De flesta människor verkar vara tävlingsmänniskor. Man vill tävla inom livets skilda områden, visa sig duktig, känna sig behövd och finna sin plats i tillvaron. Vinna ära, anseende, status, pengar och makt.

Världsmänniskan som inte tror på Gud, evigheten och himlen, har säkert svårt att förstå ovannämnda uttalande. Hans/hennes mål består i helt andra ting och uppfattningar. Livet handlar ofta om att bli något, gärna något stort, förverkliga sig själv, tjäna mycket pengar, shoppa, arbeta och hålla igång livets ekorrhjul med hög svansföring jämtemot sin nästa. Att skuldberget ökar blundar man lätt för. Nu vill jag på inget sätt anklaga någon. Om man inte tror på någon evighet och en fortsättning bortom död och grav så är det väl inte onaturligt att leva på ett dylikt sätt, att tjäna denna tidsålders Gud, Mammon. 

Dessvärre möter jag ibland dem som menar sig vara Jesu lärjungar, men med ovannämnda meritförteckning, tron blir mest en söndagstro som, i bästa fall plockas fram en gång i veckan. De talar gärna om att de vill ge mer tid åt det andliga, gudsrelationen, men livets omsorger kväver dem och stjäl nästan all tid. Livet skall fyllas med så många aktiviteter som möjligt, utbuden är enorma, ja, det är helt enkelt så mycket man vill hinna med.

Så slår en pandemi till och hela världen lamslås. Nu är det inte längre möjligt att leva på samma sätt som tidigare. Vi lever nu i en både spännande och skrämmande tid. Det är oroligt i världen, läget nere i Israel förvärras, men för Guds folk strålar hoppet om Jesu återkomst. Många siar om framtiden och förutspår att det skall bli på det ena eller andra sättet. Den stora frågan kvarstår dock; Hur har du det i din relation till alltings skapare, är du ett Guds barn? Säg, vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen, men ändå förlorar evigheten tillsammans med Gud. Än är nådadörren öppen, än finns rum i bröllopssalen och jag tror av hela mitt hjärta, att det bästa, det ligger framför.

Jesus gav mig liver, jag skall aldrig dö, livet det är evigt, jag skall aldrig dö, Som ett träd planterat invid vatten. Jag skall aldrig dö.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Två viktiga ord !

Innan ditt rike blev kartlagt