Fortsätt till huvudinnehåll

Förlorare eller vinnare?

 "Och vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men ändå förlorar sin själ?" (Mark.8:36)

Ett allvarsord, uttalat av Mästaren själv. 

Vinna eller förlora? De flesta människor verkar vara tävlingsmänniskor. Man vill tävla inom livets skilda områden, visa sig duktig, känna sig behövd och finna sin plats i tillvaron. Vinna ära, anseende, status, pengar och makt.

Världsmänniskan som inte tror på Gud, evigheten och himlen, har säkert svårt att förstå ovannämnda uttalande. Hans/hennes mål består i helt andra ting och uppfattningar. Livet handlar ofta om att bli något, gärna något stort, förverkliga sig själv, tjäna mycket pengar, shoppa, arbeta och hålla igång livets ekorrhjul med hög svansföring jämtemot sin nästa. Att skuldberget ökar blundar man lätt för. Nu vill jag på inget sätt anklaga någon. Om man inte tror på någon evighet och en fortsättning bortom död och grav så är det väl inte onaturligt att leva på ett dylikt sätt, att tjäna denna tidsålders Gud, Mammon. 

Dessvärre möter jag ibland dem som menar sig vara Jesu lärjungar, men med ovannämnda meritförteckning, tron blir mest en söndagstro som, i bästa fall plockas fram en gång i veckan. De talar gärna om att de vill ge mer tid åt det andliga, gudsrelationen, men livets omsorger kväver dem och stjäl nästan all tid. Livet skall fyllas med så många aktiviteter som möjligt, utbuden är enorma, ja, det är helt enkelt så mycket man vill hinna med.

Så slår en pandemi till och hela världen lamslås. Nu är det inte längre möjligt att leva på samma sätt som tidigare. Vi lever nu i en både spännande och skrämmande tid. Det är oroligt i världen, läget nere i Israel förvärras, men för Guds folk strålar hoppet om Jesu återkomst. Många siar om framtiden och förutspår att det skall bli på det ena eller andra sättet. Den stora frågan kvarstår dock; Hur har du det i din relation till alltings skapare, är du ett Guds barn? Säg, vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen, men ändå förlorar evigheten tillsammans med Gud. Än är nådadörren öppen, än finns rum i bröllopssalen och jag tror av hela mitt hjärta, att det bästa, det ligger framför.

Jesus gav mig liver, jag skall aldrig dö, livet det är evigt, jag skall aldrig dö, Som ett träd planterat invid vatten. Jag skall aldrig dö.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Igår, idag, imorgon

 Gårdagen är förbi - morgondagen har vi inte sett - men idag hjälper Herren. Du har säkert både hört och läst detta citat och kanske också trott att det är hämtat direkt från Bibelns blad. Budskapet är vad bibeln lär, även om vi inte hittar just den formuleringen i den heliga skrift.  Vi har nuet.  Gårdagen med alla sina erfarenheter, minnen och vad det än vara må; hör historien till. Misstagen, hur gärna vi än ville att skulle vara ogjorda, får vi lämna bakom oss. I den backspegel vi ibland tittar i finns olika minnen. Heliga minnen då vi var gripna av stundens allvar, roliga minnen av vitt skilda slag men även sådant som mår bäst av att vara på sin nuvarande plats, slängda i glömskans oändliga hav. Det som är förlåtet, det är förlåtet. Vet du förresten om att det numera råder fiskeförbud i det havet och det giltiga fiskekort du tror dig ha fått, har av din Frälsare blivit förklarat som förfallet, utgånget ur sortimentet, ogiltigt. Du har ingen som helst rättighet att fiska där. Morgo

Tredje världskriget

Har tredje världskriget redan inletts? Ingen aning. Vad vi i nuläget vet är att det är väldigt spänt mellan öst och väst. Riktigt spänt. Inte oväntat kan vi kasta ut frågan; Hur långt har vi egentligen kommit i det profetiska skeendet? Det beror på vem du frågar. Personligen tror jag inte det är särskilt långt kvar till Jesu tillkommelse. Finns det något samband mellan invasionen i Ukraina och att de judar som ännu bor kvar där skall återvända till Israel? Har den profetia som Emanuel Minos lyft fram där den gamla damen i Norge sett tredje världskriget bryta ut någon koppling till dagens händelser? Frågor  där vi anar ett svar utan att kunna stadfästa ett svar med säkerhet.  Finnmarksprofeten och gudsmannen Anton Johanson såg många syner och uppenbarelser som redan skedde under hans egen levnad. Han dog 1928. Skandinavien har knappast haft någon profet av hans kaliber när det gäller drömmar och syner som just denne fiskarbonde från nordligaste Norge. De syner som han såg angående tredj