Det enkla vardagsvittnesbördet

 Ofta då vi skall avlägga ett personligt vittnesbörd tänker vi; vad har då jag att komma med. Inte har jag varit med om några storverk på sistone. Tag då och sänk ribban, de små vardagshändelserna, de som kan verka som rena tillfälligheter, kan ibland bli till glädje och uppmuntran för din nästa. 

Att se det stora i det lilla är inte alltid enkelt. Det som många tror att är slumpen kan många gånger vara Guds ledning. Att du hamnar på en specifik plats i rätt stund för att möta någon särskild medvandrare du kan bli till vägledning för, tror du inte att det många gånger är Gud som ligger bakom det som ser ut att vara en ren tillfällighet. Plötsligt händer det. En oväntad dörr öppnas för dig som du inte räknat med. Herrens ingripande mitt i vardagen.

Att dela vardagens glädje och sorg med varandra, är inte det de flesta av oss önskar? Många har betydligt lättare att berätta än att lyssna. Ändå vill Herren att vi skall lyssna till honom på lärjungavis, (Jes.50:4) och så visa oss riktningen för dagen. Att stilla sig, så att vi kan förnimma hans röst och uppfatta signalerna -vilket tålamod måste inte vår Herre ha med oss då vi jämt har så mycket att göra och tusen ursäkter för att vi prioriterar allt annat än gemenskapen med honom - gör vi det? Är det något vi sätter högt? 

På sina håll uppmanas vi att bedja sju minuter om dagen. De flesta gör det tragiskt nog sällan. Det är så mycket annat i vardagspusslet som måste hinnas med. Vår livsstil ger inte utrymme för ynka sju minuter ens. Jobbet, fritidssysselsättningar, sociala medier tar all tid i anspråk och vår himmelske Fader, alla goda gåvors givare, får vackert vänta på undantaget. De gamla kämparna bad och umgicks med Herren timtals varje dag, men så var också det andliga läget som bekant något helt annat...

Gud i vardagen och inte endast på söndag är normaltillståndet för en kristen. Och det där enkla vardagsvittnesbördet om hans trofasthet kanske ger din nästa mer än du kan ana och tro. Grip chansen och berätta vad du varit med om, kanhända blir det större effekt än vad du tror. Gud är ju möjligheternas Gud och visst är det väl spännande att vara ledd av honom redan här i tiden. Tro på honom så skall han leda dig där du går bedjande fram.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Två viktiga ord !

Innan ditt rike blev kartlagt