Fortsätt till huvudinnehåll

Tjänandets välsignelse

 Häromdagen blev jag "tillrättavisad" då jag satt och läste. Ibland upplever vi att en del göromål är mer "andliga" än andra och de mer vardagsnära uppgifterna för "simpla". Delar på grund av detta med mig denna enkla lilla erfarenhet, måhända du känner igen sig i något av vad Sven Lidman skrev i sin bok; Ingen lurar Gud

" O, min vän, du som är här, det är väl med dig, som det är med många människor, att du har den mycket goda tanken, åstundan och viljan att komma djupare in i Gudsumgängelsen, djupare in i Guds hemligheter och i Guds vilja. Vet du, hur det går till? Det går inte till så, att man köper uppbygglig litteratur och böcker och går och hör "religiös" musik, som skall väcka andligt liv hos en. - Tänk på dem, som inte har råd att köpa några böcker eller konsertbiljetter, hur skall det gå för dem? Nej. Gud har ordnat det så välsignat underbart, att det är genom att t j ä n a Gud, som man får en verklig visdom av och kunskap om Gud.

Jag kommer så väl ihåg, hur jag för flera år sedan hade besök av två riktiga filurer. De kom och skulle tala om andliga ämnen med mig. De berättade, att de fått fly från sitt fosterland. De såg ut, som om de hade fått lämna det landet mycket hastigt. Men jag förstod genast, att de fått lämna det på grund av mycket tvivelaktiga affärer. De berättade hur de i detta främmande land hade mottagit frälsningens budskap och nu bara längtade efter att få tränga djupare in i Guds hemligheter. De behövde för detta en tids stillhet och vila, och nu önskade de, att Filadelfiaförsamlingen eller jag skulle förse dem med så mycket pengar, att de under några månader skulle kunna helt ägna sig åt att fördjupa sig i Guds hemligheter.

Jag tittade på dem och sade: "Jag skall säga herrarna, att i Guds hemligheter kommer man inte in på det viset. Men det finns ett sätt att komma in i Guds hemligheter, som är absolut verksamt och säkert. Och det är, att man går fram inför Gud i Jesu namn och bekänner alla sina synder, lögner, spekulationer och falskheter, alltsammans. Och så lämnar man sin vilja i Guds hand. Då tar Gud hand om ens vilja - då förs man in i tjänst i Guds rike. Och det är m e d a n man tjänar Gud, som man får kunskap om Guds hemligheter i Jesus Kristus.'"

Hur det gick för dessa "bröder" vet jag inte. Balansgången mellan det mer andliga och det mer vardagliga är inte alltid så enkelt, Att lysa som ett ljus i världen, hjälp oss med det får vi be om. Tjänandet har sin tid, att läsa har sin tid och lovsången har sin tid. Och vandra vidare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Tredje världskriget

Har tredje världskriget redan inletts? Ingen aning. Vad vi i nuläget vet är att det är väldigt spänt mellan öst och väst. Riktigt spänt. Inte oväntat kan vi kasta ut frågan; Hur långt har vi egentligen kommit i det profetiska skeendet? Det beror på vem du frågar. Personligen tror jag inte det är särskilt långt kvar till Jesu tillkommelse. Finns det något samband mellan invasionen i Ukraina och att de judar som ännu bor kvar där skall återvända till Israel? Har den profetia som Emanuel Minos lyft fram där den gamla damen i Norge sett tredje världskriget bryta ut någon koppling till dagens händelser? Frågor  där vi anar ett svar utan att kunna stadfästa ett svar med säkerhet.  Finnmarksprofeten och gudsmannen Anton Johanson såg många syner och uppenbarelser som redan skedde under hans egen levnad. Han dog 1928. Skandinavien har knappast haft någon profet av hans kaliber när det gäller drömmar och syner som just denne fiskarbonde från nordligaste Norge. De syner som han såg angående tredj

Igår, idag, imorgon

 Gårdagen är förbi - morgondagen har vi inte sett - men idag hjälper Herren. Du har säkert både hört och läst detta citat och kanske också trott att det är hämtat direkt från Bibelns blad. Budskapet är vad bibeln lär, även om vi inte hittar just den formuleringen i den heliga skrift.  Vi har nuet.  Gårdagen med alla sina erfarenheter, minnen och vad det än vara må; hör historien till. Misstagen, hur gärna vi än ville att skulle vara ogjorda, får vi lämna bakom oss. I den backspegel vi ibland tittar i finns olika minnen. Heliga minnen då vi var gripna av stundens allvar, roliga minnen av vitt skilda slag men även sådant som mår bäst av att vara på sin nuvarande plats, slängda i glömskans oändliga hav. Det som är förlåtet, det är förlåtet. Vet du förresten om att det numera råder fiskeförbud i det havet och det giltiga fiskekort du tror dig ha fått, har av din Frälsare blivit förklarat som förfallet, utgånget ur sortimentet, ogiltigt. Du har ingen som helst rättighet att fiska där. Morgo