Fortsätt till huvudinnehåll

Är Stor-Brittanien i vågskålen?

 En märklig fråga måhända. Är det landet mer drabbat än andra länder? Förvisso låg deras sittande regeringschef i koma under våren. Det talas om en mer dödlig variant som härjar därborta. Är det en "dom" som går över landet. Frågorna är många. Vi har inget säkert svar, inte än i alla fall.

Få länder har påverkat den kristna världen som Storbrittanien. Genom kolonierna bedrevs mission i andra länder tidigare jämfört med oss andra. William Carey åkte till Indien och vann stora segrar för Guds rike, bröderna Wesley verkade på hemmaplan, C H Spurgeon drog fulla hus i London medan William Booth med följe rörde sig ute bland de fattiga, nedgångna och modslagna trashankar och fyllbultar med evangeliet visat i praktisk handling. 

Idag har landet blivit sekulariserat, skiljer sig inte nämnvärt mot sina grannländer. Från den tid då drottning Victoria mäktigt regerade över stora delar av världen finns inte mycket kvar. Kämpar som t.ex. Smith Wigglesworth höll elden brinnande. De väckelser som skakade landet i sina grundvalar finner vi tragiskt nog mest på historieböckernas blad. Vi har ju blivit så kloka, förnuftiga, bekväma, ljumma och vetenskapliga. Den enkla sanningen om timmermannen från Nasaret som dog på ett kors och uppstod tre dagar senare berör oss inte längre. Eller....

Hur ser vår himmelske Fader på situationen. Det finns kristna som tror att ingen dom kan verkställas efter Jesu korsfästelse i och med att Jesus tog all synd på sig. Med den tolkningen blir det väldigt svårt att förstå Uppenbarelseboken. Gud är kärlek ,ja, men han är också helig. Ananias och Safira levde i nya förbundet, ändå drabbades de av Guds dom. Och den vrede, vilken skall övergå jorden, vem ligger bakom den? Herrens outgrundliga vägar, vem förstår dem till fullo? 

Jag vill vara försiktig med att fastslå att Herren redan nu håller dom över enskilda länder. Det kommer han framdeles att göra ( Matt.25: 31-46) . Men ett land, som vänt ryggen till Herren, skulle han låta det vara ostraffat? Han som agar var son han har kär. ( Hebr. 12:6). 

Samtidigt heter det:" Eller de aderton som dödades, när tornet i Siloam föll på dem, menar ni att de var mer brottsliga än alla andra människor som bo i Jerusalem? Nej, säger jag er, men om ni inte gör bättring, skall ni alla sammalunda förgås" ( Luk13: 4-5). Botemedlet är nu såsom tidigare att göra bättring, att vända om från död till liv. Från coronafurstens mörker till Guds eviga ljus, att komma till honom, Konungarnas Konung.

Även vårt eget land Sverige ligger i vågskålen, väntande på dom. Vi har upplevt folkväckelser och landet har avkristnats mer och mer. Hur den andliga situationen ser ut om en snar framtid vet vi inte. Finns stridsmoralen kvar eller skall vi fortsätta isolera oss i kasernbaracken medan fienden intar nya områden. Jag menar, det finns ju trots allt en risk att vi kan dö i striden, det får vi inte glömma. Allt ju vilar i min Faders händer, skulle jag som barn väl ängslas då. 

Kommentarer

 1. Corona demonens framfart.
  Hej. Boris Jeltsin blev ju snabbt sjuk och det verkar som han är på benen igen. Likaså Donald Trump. Snabbt in i karantän och snabbt ut igen på Vita Huset och regeringens spelplan, för att hjälpa människors nöd och misär. Många blev glada och många blev arga. Så är det ju alltid. Jag tror inte någon människan blir helt och nöjda och belåtna i sin själ, på denna vilsna planet jorden. Och det beror på att farbror djävulen bor i osynlig form som en OND ANDE, och den lockar och bedrar folket till dessa kända frukter som råder i människan på jorden.

  Paulus räknar upp exempel på köttets frukter.
  Otukt - Orenhet - Lösaktighet - Avgudadyrkan - Svartkonst - Fiendskap - Kiv - Avund -Vredesutbrott - Gräl - Splittringar - Villoläror - Illvilja - Fylleri - Utsvävningar m.m.
  Det här står i bibelns böcker.

  För att människan ska få lugn och ro och få det där människans själ på nått söker. Det är att söka och lära känna Bibelns Gud. Vi vet att han ger oss trygghet och lugn och ro. Men många vill ha båda saker. Synd och flärd och rikedom och det ena efter de andra. Men därför blir människan osalig och villrådig. Men för att råda bot på det, så finns JESUS. Men dagen kommer . När bibelns Guds SON JESUS kommer på himlens skyn . Och rycker upp de folk som är HANS. Det sker inom kort nu. Gör er redo. Bli frälst och erkänn era synder och eras felsteg. I Jesu Namn AMEN !

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Tredje världskriget

Har tredje världskriget redan inletts? Ingen aning. Vad vi i nuläget vet är att det är väldigt spänt mellan öst och väst. Riktigt spänt. Inte oväntat kan vi kasta ut frågan; Hur långt har vi egentligen kommit i det profetiska skeendet? Det beror på vem du frågar. Personligen tror jag inte det är särskilt långt kvar till Jesu tillkommelse. Finns det något samband mellan invasionen i Ukraina och att de judar som ännu bor kvar där skall återvända till Israel? Har den profetia som Emanuel Minos lyft fram där den gamla damen i Norge sett tredje världskriget bryta ut någon koppling till dagens händelser? Frågor  där vi anar ett svar utan att kunna stadfästa ett svar med säkerhet.  Finnmarksprofeten och gudsmannen Anton Johanson såg många syner och uppenbarelser som redan skedde under hans egen levnad. Han dog 1928. Skandinavien har knappast haft någon profet av hans kaliber när det gäller drömmar och syner som just denne fiskarbonde från nordligaste Norge. De syner som han såg angående tredj

Igår, idag, imorgon

 Gårdagen är förbi - morgondagen har vi inte sett - men idag hjälper Herren. Du har säkert både hört och läst detta citat och kanske också trott att det är hämtat direkt från Bibelns blad. Budskapet är vad bibeln lär, även om vi inte hittar just den formuleringen i den heliga skrift.  Vi har nuet.  Gårdagen med alla sina erfarenheter, minnen och vad det än vara må; hör historien till. Misstagen, hur gärna vi än ville att skulle vara ogjorda, får vi lämna bakom oss. I den backspegel vi ibland tittar i finns olika minnen. Heliga minnen då vi var gripna av stundens allvar, roliga minnen av vitt skilda slag men även sådant som mår bäst av att vara på sin nuvarande plats, slängda i glömskans oändliga hav. Det som är förlåtet, det är förlåtet. Vet du förresten om att det numera råder fiskeförbud i det havet och det giltiga fiskekort du tror dig ha fått, har av din Frälsare blivit förklarat som förfallet, utgånget ur sortimentet, ogiltigt. Du har ingen som helst rättighet att fiska där. Morgo