Fortsätt till huvudinnehåll

Är Stor-Brittanien i vågskålen?

 En märklig fråga måhända. Är det landet mer drabbat än andra länder? Förvisso låg deras sittande regeringschef i koma under våren. Det talas om en mer dödlig variant som härjar därborta. Är det en "dom" som går över landet. Frågorna är många. Vi har inget säkert svar, inte än i alla fall.

Få länder har påverkat den kristna världen som Storbrittanien. Genom kolonierna bedrevs mission i andra länder tidigare jämfört med oss andra. William Carey åkte till Indien och vann stora segrar för Guds rike, bröderna Wesley verkade på hemmaplan, C H Spurgeon drog fulla hus i London medan William Booth med följe rörde sig ute bland de fattiga, nedgångna och modslagna trashankar och fyllbultar med evangeliet visat i praktisk handling. 

Idag har landet blivit sekulariserat, skiljer sig inte nämnvärt mot sina grannländer. Från den tid då drottning Victoria mäktigt regerade över stora delar av världen finns inte mycket kvar. Kämpar som t.ex. Smith Wigglesworth höll elden brinnande. De väckelser som skakade landet i sina grundvalar finner vi tragiskt nog mest på historieböckernas blad. Vi har ju blivit så kloka, förnuftiga, bekväma, ljumma och vetenskapliga. Den enkla sanningen om timmermannen från Nasaret som dog på ett kors och uppstod tre dagar senare berör oss inte längre. Eller....

Hur ser vår himmelske Fader på situationen. Det finns kristna som tror att ingen dom kan verkställas efter Jesu korsfästelse i och med att Jesus tog all synd på sig. Med den tolkningen blir det väldigt svårt att förstå Uppenbarelseboken. Gud är kärlek ,ja, men han är också helig. Ananias och Safira levde i nya förbundet, ändå drabbades de av Guds dom. Och den vrede, vilken skall övergå jorden, vem ligger bakom den? Herrens outgrundliga vägar, vem förstår dem till fullo? 

Jag vill vara försiktig med att fastslå att Herren redan nu håller dom över enskilda länder. Det kommer han framdeles att göra ( Matt.25: 31-46) . Men ett land, som vänt ryggen till Herren, skulle han låta det vara ostraffat? Han som agar var son han har kär. ( Hebr. 12:6). 

Samtidigt heter det:" Eller de aderton som dödades, när tornet i Siloam föll på dem, menar ni att de var mer brottsliga än alla andra människor som bo i Jerusalem? Nej, säger jag er, men om ni inte gör bättring, skall ni alla sammalunda förgås" ( Luk13: 4-5). Botemedlet är nu såsom tidigare att göra bättring, att vända om från död till liv. Från coronafurstens mörker till Guds eviga ljus, att komma till honom, Konungarnas Konung.

Även vårt eget land Sverige ligger i vågskålen, väntande på dom. Vi har upplevt folkväckelser och landet har avkristnats mer och mer. Hur den andliga situationen ser ut om en snar framtid vet vi inte. Finns stridsmoralen kvar eller skall vi fortsätta isolera oss i kasernbaracken medan fienden intar nya områden. Jag menar, det finns ju trots allt en risk att vi kan dö i striden, det får vi inte glömma. Allt ju vilar i min Faders händer, skulle jag som barn väl ängslas då. 

Kommentarer

 1. Corona demonens framfart.
  Hej. Boris Jeltsin blev ju snabbt sjuk och det verkar som han är på benen igen. Likaså Donald Trump. Snabbt in i karantän och snabbt ut igen på Vita Huset och regeringens spelplan, för att hjälpa människors nöd och misär. Många blev glada och många blev arga. Så är det ju alltid. Jag tror inte någon människan blir helt och nöjda och belåtna i sin själ, på denna vilsna planet jorden. Och det beror på att farbror djävulen bor i osynlig form som en OND ANDE, och den lockar och bedrar folket till dessa kända frukter som råder i människan på jorden.

  Paulus räknar upp exempel på köttets frukter.
  Otukt - Orenhet - Lösaktighet - Avgudadyrkan - Svartkonst - Fiendskap - Kiv - Avund -Vredesutbrott - Gräl - Splittringar - Villoläror - Illvilja - Fylleri - Utsvävningar m.m.
  Det här står i bibelns böcker.

  För att människan ska få lugn och ro och få det där människans själ på nått söker. Det är att söka och lära känna Bibelns Gud. Vi vet att han ger oss trygghet och lugn och ro. Men många vill ha båda saker. Synd och flärd och rikedom och det ena efter de andra. Men därför blir människan osalig och villrådig. Men för att råda bot på det, så finns JESUS. Men dagen kommer . När bibelns Guds SON JESUS kommer på himlens skyn . Och rycker upp de folk som är HANS. Det sker inom kort nu. Gör er redo. Bli frälst och erkänn era synder och eras felsteg. I Jesu Namn AMEN !

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

En dikt

 Vill ikväll dela med mig en dikt som jag själv har skrivit, någon gång för ett antal år sedan. Den uppmanar var och en att använda den gåva som du har fått av Gud.  Uppmaning till tjänst i Guds rike Skriv, skrivare, skriv! Med pennan danad i Mästarens hand! Vass som en spjutspets vars mål Är att bringa syndare ur dödens band Skriv, skrivare skriv om Mästaren som för dig till himlens ljusa syndfria land. Musiker, spelman, spela! Med toner från himmelrik Silvertrumpeter tuta Harpa, rörklockor giva musik. Spela så syndare väckas från grav och död och lik. Musiker, spelman, spela! Spela ned Guds välsignelser med musik som sköld och svärd! Målare, konstnär måla! Med färger doppade i blod Måla Kristus så han lyser Klart som enda räddning för fallen jord Målare, konstnär, måla! Med penseln och stafli Bilden av Frälsaren god Måla Kristus-fotografi! Krigare, stridsman, strid! Lyft upp baneret, ladda vapnet Gjut mod in i krigarled. Det råder ej vapenvila, Sänk ej frälsningsfanan ned. Krigare, s

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Min nya bok De svarade JA på kallelsen finns nu att förbeställa från Midnattsropet Förlag.  https://midnattsropet.se/produkt/de-svarade-ja-pa-kallelsen/  Från bokens baksida:  Följ med på en spännande tidsresa och möt 24 gudsmän och kvinnor som tjänade Gud på olika områden och platser under arton och nittonhundratalet.  Fattigdom, lidande och förföljelse hindrade inte dem att fullfölja sin kallelse. Denna bok vill förmedla hopp till efterföljare i vår nu så oroliga tid!