Glöm ej att tacka Gud

 Ju äldre man blir desto svårare är det att lära sig nya saker. Den "visdomen" tror jag att många varit med om. Så gammal är du inte kanske du tänker- men tillräckligt för att det som är nytt, tar sin tid att lära sig. Lyckades nyss göra en -för många enkel- uppgift på datorn. Med Herrens hjälp. Fråga mig inte hur, men plötsligt hade jag gjort vad jag hade tänkt. Till en början förstod jag inte hur, men efter ett tag kom jag på hur jag skulle göra. Det tackar jag Herren för!

Att tacka Gud för de små tingen i vardagen är för Honom välbehagligt och gott. Det som vi ofta tar såsom alldeles för givet. Jag tänker på de tio spetälska männen vilka alla blev botade från sin sjukdom av Jesus. Endast en återvände för att tacka honom. Säkerligen var de andra glada för att också de blivit friska. Varför de ej återvände, tja, det är väl som det är för de flesta av oss, vi tycker att vi inte hinner, vi prioriterar annat, det kanske inte var så märkligt när allt kommer kring etc. 

Som sagt, det är så mycket lättare att lära sig nya saker då man är ung. Att byta livsstil då man kommit upp i åren är inte så enkelt. Att bli frälst som ung är lättare än att komma som gammal. Inte för Gud men för oss. Då människan levt ett antal år har hon eller han skaffat sig vanor som är oerhört svårt att bryta. 

Med dessa allmänna tankar önskar jag dig, läsare, ett rikt liv tillsammans med vår Herre. Och skulle Han inte vara din Herre så önskar Han att få flytta in i ditt liv. Ju tidigare desto lättare. För dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Två viktiga ord !

Innan ditt rike blev kartlagt