Fortsätt till huvudinnehåll

Blott en dag

 Blott en dag ett ögonblick i sänder O vad tröst evad som kommer på. Allt ju vilar i min Faders händer Skulle jag som barn väl ängslas då. Denna gamla men ändå aktuella sång av Lina Sandell har nästan fått en ny innebörd för mig de sista veckorna. Jag har bytt jobb, visserligen i samma bransch som förut, fast i annan regi och annat upplägg. De moderna smartphones är smidiga, när jag väl lär mig hur de fungerar -vilket är en ren vetenskap i sig. Den som följt min blogg kan ju omöjligt ha undgått att det sitter en tämligen gammalmodig man bakom tangentbordet. Dock inte så gammalmodig att han inte kan använda en dator. 

Att det inte varit lika mycket skrivande är uppenbart för eventuella läsare. Att det inte går lika fort att lära sig nya saker är jag -tack och lov- inte ensam om. Trots det gör sig otåligheten gällande, det skall gärna ske omedelbart och utan någon större ansträngning. Månntro vår himmelske Fader sitter uppe i sin himmel och skrattar åt alltsammans, han som vet svaret. För honom är begreppet tid något definitivt avvikande från oss, sönderstressade jordbor och västerlänningar som vill hinna med så mycket på några få år. Tusen år, vad är det för honom? Ingenting, som en rök som hastigt drog förbi. 

Vad framtiden utvisar, hur det kommer att bli ligger i hans händer. Vi har endast nuet. Detta har jag nämnt om förr. Gårdagen är förbi, morgondagen har vi inte sett, men idag hjälper Herren! Vare sig vi vill det eller ej, får vi acceptera det ovannämnda.

Tittade en stund igår kväll på den politiska debatten, innan sömnen tog kommando. Många hårda ord om sin motståndare fälldes av kvinnor och män med en glödande retorik på läpparna. Anställlningstryggheten ventilerades och diskutterades kraftfullt. De ljuva år, där det var svårt att bli av med anställda som av en eller annan anledning inte fungerade på jobbet, har förpassats till historieböckerna. Är du inte duktig nog så ajöss med dig. Några barmhärtighetskval göra sig icke besvär längre. 

För den som inte har examen, inte är så där väldigt praktisk eller inte vill skuldsätta sig över sin förmåga för att passa in i vårt samhälle väntar en dyster och oviss framtid. Han får sätta sitt hopp till Gud och bokstavligen leva efter; blott en dag ett ögonblick i sänder. Trons trygghet bär hela vägen hem. Både i den nuvarande tidsåldern såväl som den tillkommande. Snart är Han här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Innan ditt rike blev kartlagt

Innan ditt rike blev kartlagt  av Nils Ferlin Det var bara tokar och dårar som lyssnade till dig först. Det var slavar och skökor och ogärningsmän men då var ditt rike störst Det var bara enkla själar Och själar på undantag. Sen byggdes det tabernakel och kyrkor av alla de slag Och påvar kom det och präster som tvistade om vart ord Du fällt på din korta vandring på denna bullrande jord Men tokar var det och dårar Som lyssnade till dig först. Det var innan ditt rike blev kartlagt och då var ditt rike störst. En dikt som verkligen förklarar kristendomens begynnelse och tidiga utveckling. Jag vet inte om Ferlin hade någon personlig tro på Jesus Kristus, men beskriva hur det började och hur det blev, det kunde han.

Jesus är Herre

Låt oss i dessa orostider hålla fast vid och låta fokuset vara på att Jesus är Herre. Han är Herre över det osynliga corona virus och han är Herre över krigets makter som bullrar borta i öst. En dag skall komma då alla tungor skall bekänna, vare sig de är i himlen, på jorden eller under jorden att Jesus  Kristus är Herre! Ära Halleluja! Detta är något att se fram emot med glädje!

Vad är synd?

"Var och en gick sin egen väg" (Jes.53:6) Vad är synd? Skulle du vandra runt och fråga några hundratal människor denna många gånger känsliga fråga; vad är synd, så skulle du med största sannolikhet få en mängd olika svar. En del av svaren skulle säkerligen handla om avvikande sexualitet, otrohet i olika former eller ett rufflande med pengar. Andra skulle kanske lyfta fram vissa yttre beteenden, handlandemönster, stolthet och kaxighet, ett våldsamt uppförande eller ovilja att förlåta, ja, listan kan göras lång. Vad är då synd? Synd är uppror mot Gud. Så var då det sagt. Människan vill vandra sin egen väg utan att behöva underordna sig ett osynligt gudomligt väsen. "Jag gör som jag vill", "kom inte och påstå sådant vi inte kan fastslå med vår vetenskap, jag kan, jag vet, jag avgör". Ständigt detta jag,  jag, jag, jag, jag. Jag kan, jag vet, jag är så duktig. Jag är i centrum hela tiden och i vissa fall snurrar hela världsalltet kring mig, min person, mitt ar