Sanning eller lögn


- Men detta är vad ni skall göra: Tala sanning med varandra; döm rätta och fridsamma domar i edra portar. Sak 8:16 

Vilken fantastisk värld vi skulle leva i om detta kunde bli en verklighet. Sanningen skall göra er fria. Vi dömer och bedömer så lätt varandra för det yttre, den ene är si, den andre så. Det som är "inne" attraherar till bekostnad för andra "sanningar" så att säga. Att höra sanningen kan ibland göra väldigt ont och det är inte alltid vi vill acceptera den helt, vare sig den är positiv eller negativ. 

Då Gud talar till oss talar han alltid sanning, genom sitt ord eller genom uppenbarelse eftersom han inte kan ljuga. Trivs du i en miljö där sanningen står högt i kurs? Då kommer du att trivas hemma i himlen. Om du däremot trivs bättre med lögner, hur gott syftet måhända kan vara, är livrädd för att bli avslöjad för någon synd, offörrätt eller beteende av något slag, hur har du tänkt dig evighetstillvaron där ovan? Tillsammans med honom som ser och vet allt. Vilken skada allt skvaller har ställt till med är de flesta överens om.

Endast den som har synden förlåten, i himmelen välkomnad är sjunger vi i en sång. Och den som kommer till honom kastar han sannerligen icke ut. ( Joh: 6:37). Jag väljer att tro på detta, i en tid med många utbud och förslag. Det ger mig en trygghet och visshet om att vara ett Guds barn- för nutid och framtid

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Två viktiga ord !

Innan ditt rike blev kartlagt