Det första citatet

 Tänkte med jämna mellanrum skriva tänkvärda citat från de som gått före oss. Vi börjar med en av de verkliga väckelsepionjärerna i Sverige.

-Den som inte tror på denne ende Gud har tusen saker att vara rädd för. Han ser än hit, än dit och har ingen ro. Idag fruktar han sjukdom, imorgon fattigdom eller ekonomisk förlust. En annan dag misstänker han, att en ond människa skall skada honom eller att en kär vän skall svika honom. Om något oroar, vet han ingen hjälpare att fly till, om inte han själv eller någon annan människa kan hjälpa. Det är ett välförtjänt straff för den som inte låter den Allsmäktige Herren ensam vara Gud. Men vilken salig trygghet och frid har inte den som tror på en Gud, en mäktig och trofast Fader. Ord av C. O. Rosenius

Tänk att kunna leva så tryggt som han och helhjärtat lita på att hur det än är i livet så vandrar Gud vid vår sida. Som så mycket annat är det naturligtvis mycket övning i att "släppa taget"  Så lätt att tala om, men ack så svårt att praktisera detta. Att utan förbehåll kasta sig i den gode gudens händer. Det står förvisso att det är förskräckligt att falla i den levande Gudens händer och det är det om du inte har Jesus med dig på färden. Men med Jesus ombord når du fram till himlahamnen! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny bok: De svarade JA på kallelsen

Två viktiga ord !

Innan ditt rike blev kartlagt